Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucieraniec z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
jajko 4 szt
cukier 100 g
cukier waniliowy 1 op
olej 1 łyżeczka
jagody 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ucieraniec z jagodami

jajka parzymy wybijamy je do naczynia wraz z cukrem i miksujemy na wysokich obrotach az uzyskamy białą pianę, dodajemy łyżke oleju i wsypujemy mąkę całośc kosztujemy czy jest wystarczająco słodka bo jagody po upieczeniu moga byc kwaśne aby dzieci chciały to zjeśc muszą być słodkie. Jeżeli masa jest ok dodajemy jagody całość mieszamy drewniana łyżką i wylewamy na blaszkę 45 min 170 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak