Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kefir
400 g -
jajko
3 szt -
cukier
250 ml -
olej
125 ml -
cukier waniliowy
1 op -
proszek do pieczenia
3 łyzeczki -
mąka
2,5 szkl -
brzoskwinie
300 g
Przepis i sposób przygotowania Ucierane na kefirze z brzoskwiniami
Dodajemy kefir i olej, mieszamy.
Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy.
Owoce myjemy , kroimy na kawałki.
Ciasto wylewamy na blachę ( w tym przypadku tortownicę 20cm )
Przez sitko posypujemy bułką tartą.
Układamy brzoskwinie , lekko wtykamy.
Pieczemy ok. 45 minut w 180.
Smacznego!
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)