Ucierane na kefirze z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kefir

    400 g
  • jajko

    3 szt
  • cukier

    250 ml
  • olej

    125 ml
  • cukier waniliowy

    1 op
  • proszek do pieczenia

    3 łyzeczki
  • mąka

    2,5 szkl
  • brzoskwinie

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier ubijamy z jajkami.

Dodajemy kefir i olej, mieszamy.

Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy.

Owoce myjemy , kroimy na kawałki.

Ciasto wylewamy na blachę ( w tym przypadku tortownicę 20cm )

Przez sitko posypujemy bułką tartą.

Układamy brzoskwinie , lekko wtykamy.

Pieczemy ok. 45 minut w 180.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pati100015 30.09.2013 02:02
ciekawy pomysł
Kuchenka 29.09.2013 22:25
prosty, zapisałam sobie, bo może zrobię
IwonaDD 29.09.2013 11:02
piękne i puszyste ciasto
monisia1977 29.09.2013 08:13
super ciacho
Mniam 29.09.2013 00:20
Smaczne ciasto.
Izabela77 28.09.2013 21:55
wygląda przepysznie
Ewa 28.09.2013 18:54
Szybkie i pyszne :)
Smaczna_B 28.09.2013 18:06
doskonałe ciasto
Olga_SK 28.09.2013 17:57
Ale puszyste :)
Marta1986 28.09.2013 17:49
pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat