Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto ucierane

margaryna 25 dkg
jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
rodzynki 5 dkg

Masa kokosowa

wiórki kokosowe 20 dkg
margaryna 12 dkg
mleko 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na sam koniec ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dajemy ją na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 1 - Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami foto
2
Masło, kokos, mleko i cukier zagotowujemy i rozsmarowujemy na cieście kakaowym.
Krok 2 - Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami foto
3
Masę kokosową posypujemy rodzynkami.
Krok 3 - Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami foto
4
Po rodzynkach rozsmarowujemy ciasto białe.
Ciasto pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami foto
5
Jak ciasto przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.10.2017 00:43
moje smaki kokosowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak