Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto gruszkowe z imbirem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
margaryna 250 g
mąka 2 szkl
cukier brązowy 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 2 łyżki
gruszka 4 szt
cukier puder
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto gruszkowe z imbirem

Kroki postępowania

1
Obieramy gruszki i usuwamy gniazda nasienne.Kroimy wzdłuż na ćwiartki. 2/3 margaryny ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo po jednym jajku. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz imbir. Dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Krok 1 - Ucierane ciasto gruszkowe z imbirem foto
2
Ciasto wkładamy do okrągłej tortownicy o średnicy 26cm, wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą.
Krok 2 - Ucierane ciasto gruszkowe z imbirem foto
3
Obrane gruszki układamy na cieście wokół rantu. Pieczemy w temp. 180 C przez około 50 minut. Można sprawdzić patyczkiem czy jest już gotowe. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)
Krok 3 - Ucierane ciasto gruszkowe z imbirem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 19.10.2016 13:55
pyszne do kawy
Joanna Kryla 19.10.2016 11:04
Wygląda obłędnie:)
gosia56 19.10.2016 10:26
zjadłabym takiego ciasta;)
KORAL 19.10.2016 10:18
Fajne są takie ciasta :)
mysza75 19.10.2016 10:18
pyszne ciasto
Krystyna32 19.10.2016 09:39
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak