Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z pstrąga

    2 szt
  • tymianek

  • sól

sałatka

  • szpinak baby

    2 garście
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • olej lniany

    2 łyżki
  • sól do smaku

chutney

  • gruszki

    2 szt
  • miód

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    1 łyzeczka
  • papryczka chili

  • sól

  • masło

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak myjemy osuszamy . Orzechy włoskie kroimy na pół. Solimy do smaku i dodajemy olej lniany. Sałatkę układamy na talerzach . Filet z pstrąga solimy do smaku doprawiamy tymiankiem , zwijamy w rulonik. Obsmażamy na masełku . Wstawiamy do piekarnika na ok 5 min w 180 stopniach . Gruszki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na masełku. Doprawiamy chilli, pieprzem . Dodajemy odrobiną octu winnego i dla przełamania smaku odrobinę miodu . smażymy chwilę. Chutney wykładamy na sałatkę na niego serwujemy pstrąga.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 09.03.2016 22:20
wspaniałe danie
MałaMi89 09.03.2016 16:07
Jak dla mnie coś odmiennego... wygląda super!
foczka-ks 09.03.2016 11:47
pyszny pstrąg
berys18 09.03.2016 11:46
wspaniałe danie
Motorek 09.03.2016 11:32
Bardzo smaczny
Ania321 09.03.2016 10:39
Coś pysznego :)
Malinka 09.03.2016 10:32
Świetna propozycja na obiad!
sylwia_sl 09.03.2016 09:28
ciekawe polączenie smakow
pestka 09.03.2016 09:16
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat