tymiankowe grzyby w śmietanie i puree

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 duza
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • masło

    4 łyżki
  • sól i pieprz

  • świeża natka

  • kilka ziemniaków

  • prawdziwki

    1 ugotowane
  • koźlaki

    1 ugotowane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki posolić, ugotować i utrzeć na puree z 2 łyzkami masla i 2 lyzkami smietany. cebulę pokroić w piórka, przesmazyć na masle, dodać do nich durszlak grzybów, smażyć razem kilka minut. wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić kilkanaście minut na malutkim ogniu. Podawać posypane swieżą natką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikalangier 01.09.2014 14:04
świetne połączenie
Adamorek 08.10.2013 10:50
lubię takie połączenie z grzybami
joanna30 08.10.2013 09:59
Aż zapachniało grzybkami z tego zdjęcia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat