Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tymiankowe grzyby w śmietanie i puree

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duza
śmietana 18 proc 200 g
masło 4 łyżki
sól i pieprz
świeża natka
kilka ziemniaków
prawdziwki 1 ugotowane
koźlaki 1 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: tymiankowe grzyby w śmietanie i puree

ziemniaki posolić, ugotować i utrzeć na puree z 2 łyzkami masla i 2 lyzkami smietany. cebulę pokroić w piórka, przesmazyć na masle, dodać do nich durszlak grzybów, smażyć razem kilka minut. wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić kilkanaście minut na malutkim ogniu. Podawać posypane swieżą natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikalangier 01.09.2014 14:04
świetne połączenie
Adamorek 08.10.2013 10:50
lubię takie połączenie z grzybami
joanna30 08.10.2013 09:59
Aż zapachniało grzybkami z tego zdjęcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak