Tygrysek

Tygrysek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda gazowana

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • kakao

    3 łyżki
  • cukier

    1.5 szkalnki
  • jajka

    6
  • mąka

    0,5 kg
  • mąka

    3 łyżki
  • cukier wanilinowy

  • proszek do pieczenia

    3 kopiaste łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

0,5 kg mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Całe jajka ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy. Kolejno, wolnym strumieniem wlewamy olej (ciągle mieszamy), a następnie wodę gazowaną i również mieszamy. Mase dzielimy na 2 częsci - jedną z nich mieszamy z 3 łyżkami mąki, druga z kakaem. wlewamy ciasta na przemian (raz wlewamy białe, raz ciemne) na posmarowaną blaszkę. pieczemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona32

23.01.2014 21:01
super bardzo fajnie wyszło

Monika58

11.11.2012 09:58
wyglada bardzo apetycznie :)

bietka

17.04.2012 22:02
pycha

Grażyna13

06.01.2012 09:19
Pomysłowy :)

RenataZ-et

06.09.2011 07:46
piękny, pyszny

MAR3STA

31.05.2011 22:30
pięknie wykonane ciasto;)

hastalavista

24.05.2011 11:33
świetne ciasto!

rosik93

15.05.2011 23:52
mniam

Mysiunia

14.05.2011 13:35
Zapomniałam dodać, że przed podaniem posypujemy cukrem pudrem - ale to widać na zdjęciu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat