Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Twarożkowa pasta

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
rzodkiewka
6-8 sztuk
śmietana
3 łyżki
jogurt
3-4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
twaróg
30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowa pasta

Szczypiorek opłukać, otrząsnąć z wody, drobno pokroić. Rzodkiewki umyć pokroić w plasterki albo w drobną kostkę. Ser przełożyć do salaterki utrzeć z jogurtem i solą. Dodać śmietanę, wymieszać. Pasta nie powinna być sucha. Dodać przygotowany szczypiorek i przygotowane rzodkiewki, wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem. Można posmarować masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak