Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    2 łyżka
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • twaróg

    250 (półtłusty)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg utrzeć z jogurtem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać startą na dużych oczkach rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Twarożek podawać na świeżo upieczonym chlebie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 10.10.2013 06:47
bardzo odkrywcze
sasanka 09.10.2013 19:37
idealny na śniadanie :)
Gracer 09.10.2013 19:22
super przepis
Rafał10 09.10.2013 17:58
idealny na śniadanko :) i nie tylko...
Monika-twin 09.10.2013 16:15
pysznosci z jogurtem greckim
Kuchenka 09.10.2013 16:04
Zdjęcie jest przrśliczne, ale takie przepisy na twarożek juz sie wiele razy pojawiały...
adelajda 09.10.2013 16:02
lubię twarożek !!!!
Aleksandra/Olcia 09.10.2013 15:22
bardzo lubie a sniadanie
lara 09.10.2013 15:22
ładnie podane!!!
ssylwiaa 09.10.2013 14:56
uwielbiam twarożek w takim wydaniu ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat