Twarożek po tatarsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    3
  • śmietana

    1 łyżeczka
  • majonez

    2 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
  • twaróg

    200 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki konserwowe i pieczarki kroimy w kostkę. Twaróg umieszczamy w misce i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Kolejno dodajemy majonez, śmietanę i jogurt, mieszamy. Do twarogu dodajemy pokrojone warzywa oraz szczypiorek. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Twarożek podajemy schłodzony, posypany szczypiorkiem. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, wędliny i pomidorów. Będzie idealny na śniadanie czy lekką kolację. Dla osób będących na diecie polecam użycie majonezu light. Życzę smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 13.08.2013 21:50
czy zamiast pieczarek mogłabym użyć grzybków???
2milutka 13.08.2013 21:09
pyszności!
wedith1 13.08.2013 20:45
twarożek z piklami - podoba mi się :)
Kolorowa 13.08.2013 20:12
smaczny ;)
Habibi 13.08.2013 19:49
telepatia :) dzisiaj na śniadanko jadłam podobny :) uwielbiam takie wynalazki :)
Grazyna0211 13.08.2013 19:41
smaczny i apetyczny
Czarnula87 13.08.2013 19:36
pyszne śniadanko
Sylwiagr 13.08.2013 19:35
nie robiłam nigdy z pieczarkami, fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat