Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek lubelski ze szczypiorkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 400 g
rzodkiewka 1 pęczek
koperek do smaku
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2-3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek lubelski ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Ser biały rozdrabniamy widelcem na niewielkie grudki.
Krok 1 - Twarożek lubelski ze szczypiorkiem  foto
2
Rzodkiewkę, po umyciu i obraniu, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do sera.
Krok 2 - Twarożek lubelski ze szczypiorkiem  foto
3
Świeży koperek myjemy i siekamy.
Ilość koperku do uznania - im więcej tym serek będzie bardziej koperkowy. Niewielka ilość da tylko posmak koperkowy.
Krok 3 - Twarożek lubelski ze szczypiorkiem  foto
4
Dodajemy ok 2 łyżek majonezu i ok 3 łyżek jogurtu naturalnego.
Krok 4 - Twarożek lubelski ze szczypiorkiem  foto
5
Dodajemy sól i pieprz ziołowy.
Można także dodać zwykłego pieprzu.
Krok 5 - Twarożek lubelski ze szczypiorkiem  foto
6
Wszystko dokładnie mieszamy i po chwili sprawdzamy czy jest dobrze doprawione.
Krok 6 - Twarożek lubelski ze szczypiorkiem  foto
7
Przygotowujemy pyszne kanapeczki na śniadanko.
Krok 7 - Twarożek lubelski ze szczypiorkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.10.2014 18:04
lubię takie śniadanko
Megg 07.09.2014 17:17
super smaczne śniadańko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak