Twarożek domowej roboty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • kefir

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko odstaw w ciepłe miejsce,by skwasniało,albo wymieszaj je z kefirem.całosc ogrzewaj powoli na ogniu do 70 stopni c,aż pojawi się skrzep i serwatka.ostudz.twaróg wylej na sito wyłożone płócienną serwrtą,dokładnie osącz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 20.03.2012 10:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat