Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
soczewica czerwona
2 szklanki -
cebula
1 szt -
marchewka
2 szt -
papryczka chilli
1 szt -
olej kokosowy
1 łyżka -
Kmin rzymski mielony Prymat
1 łyżeczka -
curry
2 łyżeczki -
sól i pieprz
wywar warzywny
-
woda
2 litry -
marchew
1 szt -
pietruszka
1 szt -
cebula
1 szt -
olej kokosowy
1 łyżka
Sposób przygotowania
zeszklij cebulę na łyżce oleju, dodaj pokrojoną marchew i pietruszkę. Podsmażaj przez 5 min, zalej wodą i gotuj przez 20 min
Zupa:
zeszklij cebulę na łyżce oleju i pokrojoną marchew, lekko solimy i smażymy aż marchew zmięknie. Dodajemy namoczoną w wodzie soczewice i zalewamy wywarem z warzyw. Gotujemy na małym ogniu około 20 min. Solimy, pieprzymy, dodajemy pokrojone chilli zmielony kmino raz curry. Gotujemy 10 min. Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie miksujemy.
Podajemy z plasterkiem cytryny i bazylią
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się