Turecka potrawka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,6 kg
  • Pomidory całe z puszki

  • ryż

    1 torebka
  • papryka czerwona

  • majeranek

  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki marynowane

    1 puszka
  • papryka ostra mielona

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Turecka potrawka foto
Mieso mielone przyprawiamy i odstawiamy na troche w chłodne miejsce. Nastepnie wrzucamy je do głębokiego garnka, dodajemy odrobine oleju i podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy ciągle mieszając. Później dodajemy pomidory, rozgnieciony czosnek i dalej gotujemy, co jakiś czas mieszając.
Krok 2 - Turecka potrawka foto
Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Wszystko razem mieszamy. Dusimy.
Krok 3 - Turecka potrawka foto
Efekt końcowy wyglada TAK> Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 15.12.2013 10:28
nie jadłem ale chętnie bym spróbował
Łukasz15 03.12.2013 23:50
Bardzo dobra
ben-ka 30.09.2013 14:16
Mnie by smakowało to danie.
Wafelek2601 03.09.2013 09:21
Doskonały pomysł
czekoladka_m 09.07.2013 12:04
ulubione smaki mojego męża;)
IwonaKa 01.06.2013 15:36
na pewno by mi smakowało sądząc po skladnikach
Róża1 17.05.2013 23:43
fantazyjna nazwa:-), ale potrawa na pewno dobra:-)
fotoviderek 16.04.2013 07:47
Super danie :)
dodi 13.04.2013 13:45
znajomy jest z pochodzenia Kurdem i to jest przepis podany przez niego. Więc jak widać niektórzy jedzą wieprzowinę ANONIMIE.
Anonimowy 13.04.2013 10:44
Po pierwsze trzeba znać kulturę turecką, zeby gotować tureckie potrawy! W Turcji NIE jada się wieprzowiny, a na taką wygląda to mięso na zdjęciach, bo to niezgodne z religią! Żadna z przypraw dodana do dania nie sugeruje tureckości tego dania! Żaden szanujący się Turek NIE gotuje ryżu w woreczkach!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat