Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turecka chałwa sezamowo-makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 3 łyżki
sezam 3 łyżki
kaszka kukurydziana 1 szkl
cukier 1/2 szklanka
cynamon Prymat 2 łyzeczki
woda 1 szklanki
migdały 2 łyzeczki
pestki dyni 2 łyżeczki
słonecznik 3 łyżeczki
jagody goji 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Turecka chałwa sezamowo-makowa

Najpierw gotujemy syrop. Do garnka wlewamy ok 1 szklankę wody .Dodajemy cukier,cynamon,sezam ,mak ,owoce goji,posiekane migdały,słonecznik .Zagotowujemy .W garnku rozgrzewamy olej wsypujemy kaszkę kukurydzianą i mieszamy . Po chwili wlewamy syrop z bakaliami . Uwaga będzie buzować . Mieszamy i gotujemy tak długo aż kaszka będzie ładnie odchodzić od garnka . Następnie wykładamy na blaszkę lub do pojemnika i studzimy . Zimne kroimy w kosteczkę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 01.09.2012 06:39
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak