Tuńczykowe tortille

Tuńczykowe tortille

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ziemniaki ugotowane

    3 Sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 Puszka
  • cebula czerwona

    1 Sztuka
  • fasolka szparagowa

    300 Gram
  • pomidor

    2 Sztuki
  • jaja na twardo

    2 Sztuki
  • przyprawa curry

    1 Łyżeczka
  • tortilla

    4 Sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Lista składników

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka obierz i pokój w ósemki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojone w dużą kostkę ziemniaki aż do zrumienienia.
Końce fasolki obetnij, a następnie przekrój na pół.
Obierz i posiekaj cebulę. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę przez około 3 minuty, dodaj curry i chwilkę jeszcze smaż. Następnie dodaj fasolkę, pomidory oraz 80 ml wody- gotuj przez około 7 minut pod przykryciem.
Odcedź tuńczyka i dodaj go do warzyw razem z usmażonymi ziemniakami, wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tortille podgrzać na suchej patelni. Na wrapy układać po 2-3 łyżki warzyw i kawałki jajka, złożyć na pół. Podawać z sosem chili słodko-kwaśnym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat