Tuńczyk na kolorowo

Tuńczyk na kolorowo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • sałata lodowa

    6 liści
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • jaja na twardo

    2
  • groszek mrożony

    100 g
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka żółta

    1/2
  • ziołowy dressing kanapkowy

  • szczypiorek

  • sól

  • pieprz

  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Wykładamy na dno miski. Groszek gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Jaja kroimy w ósemki, pomidory w plasterki i paprykę w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wykładamy wszystko na sałatę i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy dressingiem lub majonezem. Posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EmciaPichci

30.11.2013 10:43
pyszności :)

Jadwiga/Jaga85

05.11.2013 21:56
Pyszne połączenie!

agogo2

05.11.2013 20:41
bardzo apetyczne

Megg

05.11.2013 20:23
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat