Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tulipan

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl.
jajko 6 szt.
olej 6 łyżek
mąka 2 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 opak.
Wymoczony w mleku mak 1/2 szkl.
kakao 2 łyżeczki
kisiel truskawkowy 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Tulipan

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na gęstą pianę. Margarynę ucierać z cukrem. W trakcie ucierania dodawać po 1 żółtku i 1 łyżce oleju ( x 6). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do ucieranej margaryny. Połączyć masę z pianą z białek. Podzielić ciasto na 4 części, do pierwszej dodać budyń, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel, do czwartej mak. Ciasto wykładać w wąskiej keksówce według uznania. Piec ok. 45-50 minut w 180 st.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.02.2014 13:14
fajne ciacho
Lidka19880 24.01.2014 17:33
uwielbiam to ciasto
krystyna330 23.01.2014 19:56
bardzo fajne
Papryczka 23.01.2014 19:37
ekstra ciasto
Ola1984 23.01.2014 19:30
Bardzo lubię tę babkę :)
Adamorek 23.01.2014 19:27
ale pyszności
IwonaDD 23.01.2014 19:19
śliczny wyszedł i pewnie pyszny, bo ostatni kawałek do zdjącia się ostał :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak