Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sernik

twaróg zmielony 1 kilogram
cukier puder 250 gram
truskawki 600 gram
śmietana 30% 200 mililitr
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
woda gorąca 1/3 szklanka
ekstrakt waniliowy 2 łyżeczka

Dodatkowo

truskawki 200 gram
biszkopty okrągłe 1/2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy sernik na zimno

Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Truskawki zmiksować za pomocą blendera. Ser przełożyć do miski, dodać cukier puder, śmietanę i ekstrakt z wanilii. Zmiksować do połączenia się składników. Do sera dodać zmiksowane truskawki i połączyć całość. Miksując, cienką strużką wlewać płynną, wystudzoną żelatynę. Masę przelać na biszkopty. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem udekorować truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 10.07.2017 10:03
Tak, zniknął w oka mgnieniu ;)
bietka 09.07.2017 21:48
na pewno był pyszny : )
Ola1984 09.07.2017 17:29
Dziękuję, był pyszny ;)
SzczyptaChili 09.07.2017 14:40
Wygląda wyśmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak