Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy kruszon

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
cukier puder 2 szklanki
wino białe wytrawne 1 butelka
białe wino 1 butelka/musujące
cytryna
lód

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy kruszon

Wykonanie:
Truskawki oczyścić, i pokroić na kawałki. Zasypać cukrem i odstawać na godzinę aby puściły sok. Następnie wlać wino białe i odstawić ponownie jeszcze na trzy godziny. Po czym wlać wino musujące, wymieszać, wlać do szklanego naczynia, dodać plastry cytryny i lód. Jeżeli chcemy mieć kruszon z mniejszą ilością alkoholu, to możemy wino musujące zastąpić wodą mineralną gazowaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak