Truskawkowe ślimaczki

Truskawkowe ślimaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier puder

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • skórka z cytryny

  • masło

    3/4 kostki
  • jajo

    1 szt
  • dżem truskawkowy

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać skórkę cytrynową, posiekać z masłem. Wbić jajko, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokątny placek . Placek posmarować dżemem, zostawiając dłuższy bok. Zwinąć w rulon i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Schłodzony rulon pokroić na plastry grubości 2 cm. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec na złoty kolor 18-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

09.04.2011 14:15
dzieci to lubią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat