truskawkowe babeczki z serka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    2 łyżki
  • truskawki świeże

    do dekoracji
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • serek homogenizowany

    600 (truskawkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę zalewamy zimną wodą aż spęcznieje a następnie rozpuszczamy w gorącej wodzie wraz z cukrem. serek miksujemy z ostudzona żelatyna. Silikonowa formę do babeczek polej zimną wodą ale tak aby duzo jej nie zostało. Do foremek wkładamy masę z serka i odstawiam w do lodówki aby babeczki stężały. Wyjmujemy je i ozdabiamy umytymi i pokroionymi truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 21.09.2011 20:19
super
Rogalik 03.09.2011 22:17
super
irenka 14.04.2011 22:21
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat