Truskawki z syropem klonowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1/2 kg
  • śmietana 18-procentowa

    100 ml
  • jogurt naturalny

    50 ml
  • ocet balsamiczny

    1/2 łyżeczki
  • syrop klonowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki opłukać a następnie usunąć szypułki.Pokroić na mniejsze kawałki.Do truskawek dodać ocet balsamiczny i syrop klonowy,wymieszać i odstawić na 10 minut do lodówki.Teraz dodać jogurt naturalny oraz śmietanę i ponownie całość wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 08.10.2013 11:05
wyglada pysznie
Róża1 02.10.2013 23:58
przepyszny deserek:-)
Ania67 25.08.2013 08:24
Takich jeszcze nie jadłam
Bernadeta1 19.08.2013 11:47
pychota taki deser
aisza1 29.06.2013 08:18
wyglądają apetycznie
adelajda 01.06.2013 14:04
ciekawe jak smakuje
junox 14.05.2013 20:05
świetny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat