truskawki z miętą i sosem jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    200 gram
  • mięta liście

    kilka gałązek
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • ocet winny

    2-3 łyżki
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, obrać i pokroić w plastry. Miętę ogrodową opłukać i podzielić na listki. Jogurt doprawić ostem winnym, solą i połową pieprzu.
Truskawki z miętą można wymieszać na talerzu i polać jogurtem albo nadziać na patyczki drewniane plaster truskawki na przemian z liściem mięty, posypać pieprzem i jeść maczając w jogurcie. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 03.02.2014 16:45
ślicznie podane! ;)
Krystyna32 06.10.2013 10:16
pyszne truskaweczki
IZABELA29 08.07.2013 14:25
pyszności....
ben-ka 08.07.2013 09:52
fajniusi deserek:)
mirosława4 18.05.2013 21:32
ciekawe połączenie oraz pomysł na deserek :)
jordi 12.05.2013 09:09
szybkie i jakie smaczne
Wafelek2601 07.05.2013 13:21
Świetne połączenie
ONY_za_kare 07.05.2013 05:54
pyszny taki deserek!
IwonaDD 06.05.2013 20:57
super połaczenie słodyczy i świeżości
Mati13 06.05.2013 08:54
smaczna i lekka przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat