Truskawki w słodkim mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    25 dag
  • cukier

    3 łyzki
  • mleko

    750 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowe mleko mocno wystudzić truskawki pokroić i posypać cukrem i odstawić na 30 minut połączyć z mlekiem jeszcze raz zmrozić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
robert13 20.11.2011 13:41
na samym początku pisze ze mocno wystudzić mleko tzn również oznacza zamrozić
smile 19.11.2011 10:20
mmm ;)
SmacznaPyza 18.11.2011 19:35
a kiedy zamrozić pierwszy raz bo nie piszesz?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat