Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w galaretce z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
woda gorąca 500 ml
truskawki świeże 500 g
czekolada 50 g
orzechy włoskie 1/2 szklanki
bita śmietana w sprayu 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w galaretce z bitą śmietaną

Galaretkę rozpuścić w gotującej wodzie ,odstawić i wystudzić .
Truskawki umyć ,osuszyć i odszypułkować ,pokroić na połówki.
Układać truskawki w pucharkach , zalać tężejącą galaretką Udekorować bitą śmietaną w spreju . Posypać stratą czekoladą i pokrojonymi drobno orzechami włoskimi i włożyć do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak