Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki pod biszkoptową pierzyną

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 g
masło 1 łyżka
biszkopty okrągłe 100 g
cukier waniliowy 16 g
jajko 3 sztuki
cukier puder 2 łyżki
płatki migdałowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki pod biszkoptową pierzyną

Kroki postępowania

1
Przygotować naczynie dio zapiekania (mała forma) 20/12 cm wysmarować masłem.truskawki umyć usunąć szypułki ułożyć ciasno w naczyniu obok siebie czubkami do góry
Krok 1 - Truskawki pod biszkoptową pierzyną foto
2
Biszkopty pokruszyc na drobno. Jajka rozbić oddzielić białka od żółtek .Białka ubić na sztywną pianę dodajac 1 łyzkę cukru pudru oraz cukier waniliowy,dodać zółtka ,wymieszać ,wsypać pokruszone biszkopty i delikatnie wymieszać łyżką .
Krok 2 - Truskawki pod biszkoptową pierzyną foto
3
Piekarnik rozgrzać do 180* Masę biszkoptową wylać na truskawki,posypać płatkami migdałowymi naczynie włożyć do piekarnika i zapiekać 10-12 min aż wierzch lekko zbrązowieje.
Po wyjęciu i przestudzeniu oprószyć reszta cukru pudru.
Krok 3 - Truskawki pod biszkoptową pierzyną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 17.06.2013 14:33
Takie letnie fanje, smaczne, szybkie ;)
Olga_SK 16.06.2013 19:01
proste, a jakie efektowne! i na 100% smaczne! świetny pomysł :)
adelajda 16.06.2013 18:05
super pyszności
Kulinarna Ja 16.06.2013 17:58
mmmm pycha!
Zdzisław 16.06.2013 16:29
smacznie smaczne
caralajna 16.06.2013 16:16
ciekawa opcja, piękna aranżacja na zdjęciu
aisoglam 16.06.2013 16:13
Przepysznie się prezentuje to ciasto! :)
Bernadeta1 16.06.2013 16:05
dzisiaj miałam podobne, bardzo smaczne
Renata9 16.06.2013 16:03
uwielbiam truskawki, tym bardziej, że jest teraz na nie sezon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak