Trufle piernikowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 łyżka
  • słodka śmietanka

    5 łyżek
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżeczka
  • brązowy rum

    2 łyżki
  • pierniczki

    200 twarde bez polewy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierniki mielimy tak aby powstała nam mąka piernikowa. Następnie dodajemy
do nich rum, miód, śmietankę i przyprawę korzenną. Całość dokładnie wyrabiamy. Kształtujemy w dłoniach małe kuleczki, które następnie obtaczamy w kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maria 70 18.12.2013 00:42
Dobry pomysł.
Małgorzata9 17.12.2013 23:17
już mi smakują
malaczarna23 17.12.2013 19:18
super pomysł, takich trufli z pierników jeszcze nie robiłam..muszę to nadrobić:)
Megg 17.12.2013 18:20
uwielbiam trufle, pycha
Jusiaa 17.12.2013 17:54
Szybki i pyszne :)
patryska76 17.12.2013 17:45
Z pewnością pyszne trufle ;-)
Romanowka 17.12.2013 17:07
Bardzo kuszące, muszą być pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat