TRUFLE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche ciasteczka

    200 gram
  • korzenne ciasteczka

    50 gram
  • masło

    50 gram
  • alkohol

    5 łyżek
  • mleko w proszku

    1/4 szkl
  • Polewa:

  • czekolada gorzka

    150 gram
  • płatki migdałowe

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki przełożyć najlepiej do malaksera i zmiksować na gładką masę.Czekoladę stopić z 2 łyżkami słodkiej śmietanki i dodać płatki migdałowe.Wymieszać.Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego,nadziać kulkę na wykałaczkę,obtoczyć w czekoladzie i zostawić do zastygnięcia.Można trufle wkłuć w jabłko tak aby kulki się nie stykały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 08.11.2013 12:56
ale wspaniałości
jordi 20.02.2013 01:01
zapowiada się smaczna,słodka uczta
kate.500 15.02.2013 08:12
pyszny pomysł
Łukasz15 22.10.2012 18:00
Super
Betka 31.05.2012 14:02
mniam mniam:)
Krystyna32 20.04.2012 14:02
pycha
IZABELA29 23.02.2012 08:23
fajnusie
ben-ka 23.02.2012 07:23
a ja Misiu za Tobą:)
misia53 13.12.2011 21:09
na trufelki biegnę pierwsza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat