Troszkę inny gulasz, czyli z bazylią :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    700 g
  • bazylia świeża

    4-5 gałązek
  • pomidor

    1-2 szt
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Troszkę inny gulasz, czyli z bazylią :) foto
Na rozgrzana oliwę wrzucić drobno pokrojony czosnek i umyte pokrojone w kostkę mięso. Przyprawić do smaku.
Krok 2 - Troszkę inny gulasz, czyli z bazylią :) foto
Świeże gałązki bazylii dokładnie opłukać i pokroić na mniejsze części.
Krok 3 - Troszkę inny gulasz, czyli z bazylią :) foto
Bazylię wrzucić do mięsa, dokładnie zamieszać, zalać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem.
Krok 4 - Troszkę inny gulasz, czyli z bazylią :) foto
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, po kroić w kostkę i dołożyć do mięsa, gdy to będzie już w miarę miękkie.
Krok 5 - Troszkę inny gulasz, czyli z bazylią :) foto
Ze śmietanki i mąki przygotować zawiesiną, którą należy zagęścić gulasz. Podawać z ryżem i mixem sałat.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kornelcia 12.04.2014 22:50
i ja również chętnie wypróbuje takiego połączenia
adelajda 12.04.2014 15:49
chętnie spróbuję :)
Beatris 12.04.2014 10:55
Z pewnością smakowałby mi taki gulasz:)
Alex_M 12.04.2014 10:18
apetycznie wygląda :)
Czyki 12.04.2014 09:08
Bardzo fajne i pomysłowe połączenie:)
fotoviderek 12.04.2014 08:46
Inny, a jaki smaczny :)
Paolcia 12.04.2014 08:36
fajny pomysł na gulasz :)
Ankha 12.04.2014 07:23
Jak ładnie podane, aż miło spojrzeć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat