Przepis i sposób przygotowania na: Trójkolorowe puree w kokilkach
2.Ziemniaki obrać i ugnieść na jednolitą masę (ewentualnie można skorzystać z maszynki do mięsa)
3.Rodzielić ziemniaki na trzy części i każdą umieścić w osobnej miseczce.
4.Do pierwszej miseczki dodać marchewkę, sól, pieprz i trochę masła i utrzeć na gładką masę.
5.Do drugiej miseczki dodać brokuły, sól, pieprz i trochę masła i utrzeć na gładką masę.
6.Do trzeciej miseczki dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową i trochę masła i utrzeć na gładką masę.
7.W kokilkach układać warstwami: masę ziemniaczaną, marchewkową oraz brokułową.
8.Z wierzchu posypać startym serem wymieszanym z mieloną papryką i zapiekać w piekarniku aż ser się stopi. (Można ewentualnie wymieszać trzy rodzaje sera: żółty, mozarella oraz pleśniowy, wówczas danie zyskuje na smaku)
9.To wspaniały dodatek do obiadu zastępujący tradycyjne ziemniaki lub puree.