Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tradycyjny polski \"mielony\"

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
0,5 kg
jajko
1 sztuka
sól
Sklep Prymat
peiprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
olej
do smażenia
cebula biała
1 sztuka
bułka czerstwa
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny polski \"mielony\"

Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku, odciskamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy ze sobą wszystkie składnik, doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kulki (jak na zdjęciach). Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak