Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
-
mąka tortowa
4 łyżki -
jajko
5 szt -
cukier
5 łyżek -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
Ciasto miodowe:
-
mąka tortowa
300 g -
margaryna
150 g -
jajko
1 szt -
miód
2 łyżki -
DODATKOWO:
-
płatki migdałowe
-
Masa budyniowa:
-
budyń śmietankowy
1 szt -
mleko
500 ml -
margaryna
250 g -
cukier puder
150 g -
karmel
-
cukier
3 łyżki -
miód
1 łyżka -
margaryna
50 g -
dżem
5 łyżek -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



Dzielimy ciasto na 2 równe części.
Po upieczeniu biszkopta do tej samej formy wkładamy kolejno jeden, a potem drugi kawałek ciasta miodowego i pieczemy po 10 minut w temeraturze 175 stopni C.
Wyciągamy po upieczeniu z formy i studzimy.

Studzimy.
Margarynę miksujemy z cukrem pudrem.
Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i dokładnie miksujemy.



Smarujemy po całej powierzchni ciasta.

KARMEL;
Margarynę z miodem i cukrem rozpuszczamy w rondelku. Dokładnie mieszamy. Gotujemy około 5 minut by lekko zgęstniał. Polewamy po cieście.


Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)