Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny kotlet

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
mąka pszenna 1/2 szkl
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny kotlet

Kawałki pokrojonego na plastry mięsa, rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Posypujemy je według swojego smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz majerankiem. Do osobnych miseczek wsypujemy mąkę pszenną oraz bułkę tartą. W kolejnej roztrzepujemy jajko. Przyprawione mięso panierujemy po kolei najpierw w mące potem jajku a na końcu bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.10.2014 07:20
tradycyjny najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak