Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne placki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1 szt
sól 2 łyżeczki
margaryna do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o oczkach do placków ziemniaczanych lub za pomocą maszynki. Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić, a żółtko dodać do ziemniaków. Dodać również mąkę pszenną, sól i pieprz, wymieszać. Dodać ubite białko, delikatnie wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak