Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRADYCYJNE PIEROŻKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
mąka 3 szkl
sól do smaku
ser biały 1/2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: TRADYCYJNE PIEROŻKI

Kaszę ugotowac do miękkości i zostawic do wystygnięcia. Następnie wymieszac z serem i dodac do smaku sól i pieprz. Mąkę zagnieśc z odrobiną wody i lepimy pierogi. W większym garnku gotujemy dośc dużą ilośc wody z odrobiną soli i na gotującą się wodę wrzucamy pierogi, często mieszamy, aż pierogi wypłyną na wierzch. Podajemy gorące ze śmietaną lub stopioną słoninką.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.02.2013 09:08
uwielbiam
ziutula
ziutula 29.08.2012 23:05
z kaszą robię ale z grzybami, wypróbuję i z twarogiem..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak