Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne naleśniczki z dżemem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
sól szczypta
jajko 1 szt
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Do dekoracji:
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne naleśniczki z dżemem

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli, następnie wbijamy jajko, dolewamy mleko i całość dokłądnie mieszamy lub miksujemy. Do gładkiego ciasta naleśnikowego dodajemy łyżkę oleju i ponownie mieszamy. Smażymy na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju z obu stron. Gotowe naleśniki wykładamy na ręczniki papierowe aby usunąć nadmiar tłuszczu. Naleśniki smarujemy dżemem porzeczkowym lub innym ulubionym i zwijamy w rulonik. Przed podaniem posypujemy cujrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.02.2014 21:24
Muszą być smaczne.
Magula 10.09.2013 13:46
Częstuj się Łukasz
Łukasz15 09.09.2013 08:55
Fajne, z chęcią zjem jednego
Angelika10 07.07.2013 22:43
bardzo lubię
Magula 27.06.2013 09:33
czasem najprostsze potrawy smakuja najlepiej
LoLa 27.06.2013 05:58
tylko się zajadać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak