Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne kotlety mielone

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt
jajko 2 szt
bułka namoczona w mleku 1 szt
masło 50 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kotlety mielone

Kroki postępowania

1
Mięso mielone ( wołowo- wieprzowe) przekładamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę namoczoną w mleku przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, przepuszczoną bułkę, jajka i przyprawy dodajemy do mięsa. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Tradycyjne kotlety mielone foto
2
Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 2 - Tradycyjne kotlety mielone foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 3 - Tradycyjne kotlety mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 16.04.2014 09:35
Tradycyjne zawsze najlepsze :-)
Aleksandra/Olcia 13.04.2014 19:46
tradycyjne najlepsze
Kasia35 13.04.2014 17:39
mam je dzisiaj na obiado-kolację :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak