Tradycyjne Cannelloni

Tradycyjne Cannelloni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    35 dag
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • oregano

    1/2 pęczka
  • pomidory krojone z puszki

    20 dag
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • ser żółty

    25 dag
  • mleko

    375 ml
  • parmezan starty

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cannelloni

    16 rurek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i przesmażyć. Oregano opłukać i osuszyć, listki poodrywać od gałązek i dodać do mięsa. Następnie dodać 4 łyżki pomidorów i pieprz, smażyć ok. 5 minut na wolnym ogniu, stale mieszając. Mięso doprawić solą. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Resztę pomidorów ułożyć wokół cannelloni, na makaron wyłożyć ser z mlekiem, posypać parmezanem. Piec ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 10.03.2012 20:10
pyszne danie
suzana 11.07.2011 10:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat