Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier
1 łyżka -
cynamon
1/2 łyżeczki -
śmietana 30%
50 ml -
cukier puder
1 łyżeczka -
likier cynamonowy
1 łyżeczka -
kawa rozpuszczalna
2 łyżeczki -
woda
150 ml -
mleko
50 ml -
jabłko
1 duże -
ciastka
3 kruche
Przepis i sposób przygotowania "tradycyjna" szarlotka mrożona
Kroki postępowania

Szarlotka z lodami i bitą śmietaną na letni podwieczorek.
Kawę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do ostudzenia.



Całość dekorujemy bitą śmietaną i zamrożonymi kawałkami zielonego jabłka. Podajemy z kruchymi ciastkami.
Gotowe!
Komentarze (3)