Tradycyjna jajecznica na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • masło

    1,5 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka myjemy, wybijamy na talerz. Masło wrzucamy do rondelka. Rozpuszczamy. Dodajemy jajka. Energicznie mieszamy. Chwilę smażymy, aż jajka się zetną. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 18.01.2014 09:35
pyszniutka jajecznica
adelajda 09.08.2013 10:19
smaczne śniadanko
kate.500 09.06.2013 00:26
na maselku jest najlepsza
Seba 27.04.2013 10:42
bardzosmaczna
wiola333 25.04.2013 09:54
bardzo smaczny przepis
RenataZ-et 03.03.2013 19:08
Nie ma to jak pyszna jajecznica na śniadanie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat