Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczywo tostowe
4 kromki -
masło
20 gram -
wino białe wytrawne
1 szklanka -
ementaler
200 gram -
sól
-
ząbek czosnku
1 szt. -
jajko
1 szt. -
marynowany zielony pieprz
Przepis i sposób przygotowania tosty z zielonym pieprzem
Kromki chleba skropić białym winem, resztę wina dodać do startego sera. Zmiażdżony ząbek czosnku i jajko wymieszać z masą serową, przyprawić solą i pieprzem, dodać osączony zielony pieprz i wymieszać.
Pastą wysmarować kromki chleba, ułożyć w formie, wstawić do rozgrzanego piekarnika na najwyższą półkę i zapiekać 8 minut. Przekroić na pół, ułożyć na ogrzanych talerzach i od razu podawać.
Komentarze (1)