tosty z zielonym pieprzem

tosty z zielonym pieprzem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo tostowe

    4 kromki
  • masło

    20 gram
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • ementaler

    200 gram
  • sól

  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • marynowany zielony pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni. tosty posmarować masłem. Ułożyć w płytkiej żaroodpornej formie posmarowaną stroną do dołu.
Kromki chleba skropić białym winem, resztę wina dodać do startego sera. Zmiażdżony ząbek czosnku i jajko wymieszać z masą serową, przyprawić solą i pieprzem, dodać osączony zielony pieprz i wymieszać.
Pastą wysmarować kromki chleba, ułożyć w formie, wstawić do rozgrzanego piekarnika na najwyższą półkę i zapiekać 8 minut. Przekroić na pół, ułożyć na ogrzanych talerzach i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iza15

01.11.2011 19:36
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat