Tosty z tortilli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

  • szynka

  • ser żółty

  • koncentrat pomidorowy

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • zioła

  • ketchup pikantny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z cebulą oraz z ulubionymi ziołami do smaku. Każdy placek tortilli posmarować przygotowanym sosem pomidorowym, na to rozłożyć dwa plastry szynki oraz dwa plastry sera żółtego. Tak przygotowaną tortillę złożyć na pół, a następnie przeciąć na dwa tosty i zapiekać w opiekaczu przez kilka minut.
Gotowe tosty z tortilli podawać na ciepło polane ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 23.10.2015 19:22
też tak robię,pyszne są
gusia1000 14.04.2015 23:13
Ale bym zjadła.
JOANNA16 25.03.2015 21:17
ciekawe te tosty))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat