Tosty z kiełbasa i gotowanym jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • kiełbasa

    1 sztuki
  • chleb

    4 kromki
  • keczup pikantny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tosty z kiełbasa i gotowanym jajkiem foto
gotujemy 2 jajka w lekko osolonej wodzie 5 minut
Krok 2 - Tosty z kiełbasa i gotowanym jajkiem foto
obieramy jajka ze skorupek i przygotowujemy sobie: chleb, kiełbaskę i keczup
Krok 3 - Tosty z kiełbasa i gotowanym jajkiem foto
kroimy w plasterki jajka i kiełbasę
Krok 4 - Tosty z kiełbasa i gotowanym jajkiem foto
na chlebie układamy krążki kiełbasy a potem jajka
Krok 5 - Tosty z kiełbasa i gotowanym jajkiem foto
przykrywamy drugą kanapką i opiekamy w opiekaczu
Krok 6 - Tosty z kiełbasa i gotowanym jajkiem foto
podajemy na ciepło z dodatkiem keczupu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
NalogowyPrzezuwaczZuzlu 27.07.2018 13:02
Omg. Serio. Tosty z dwoma składnikami, bez sera, ze zwykłego chleba. A do tego tortex - którego nazywanie ketchupem to bluźnierstwo. Mam lepszy przepis, który będzie tu pasował. Kanapka z masłem. Składniki: kanapka, masło. Narzędzia pomocnicze: nóż. Krok pierwszy. Posmarować kanapkę masłem za pomocą noża (można urzyć palca jak ktoś ni posiada noż). Smacznego. Żżżżżenua.
anulka69 20.01.2017 12:08
szybka i smaczna przekąska
AnielskaSlodycz 02.02.2014 19:51
świetnie wygląda i pewnie dobrze smakuje
ppaulina 29.12.2013 16:54
dobra kolacyjka
foczka-ks 01.10.2013 12:48
z jajkiem fajnie nawet
krystyna330 07.09.2013 21:43
ciekawy przepis
agnieszka214 19.07.2013 20:01
szybkie i fajne
JOANNA16 06.06.2013 08:15
takich jeszcze nie jadłam, ale na pewno pyszne
Kuchareczka2 31.05.2013 21:11
smakowite jedzonko
Ela15 18.05.2013 19:57
bardzo apetyczne tosty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat