Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
płatki kukurydziane (kakao i miód) 40 g
orzechy laskowe 20 g
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty w panierce

Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i roztrzepujemy widelcem.

Orzechy siekamy i przekładamy do drugiej miseczki, dodajemy lekko rozgniecione płatki Corn Flakes kakao i miód i mieszamy.

Kromki chleba tostowego moczymy w jajku wymieszanym z mlekiem, a następnie panierujemy w płatkach z orzechami.

Smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle.

Podajemy z dżemem 100% z czarnej porzeczki lub ulubionymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak