Tosty w chrupiącej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    5 kromek
  • jajko

    1 sztuka
  • słonecznik

    1 garść
  • sezam

    1 łyżka
  • płatki kukurydziane

    1 garść
  • mleko

    0,5 szklanki
  • czekolada mleczna

    do dekoracji
  • olej do smażenia

  • masło orzechowe

    3 łyżki
  • melisa

    do dekoracji
  • orzechy włoskie

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tosty w chrupiącej panierce foto
Na talerzu mieszamy ze sobą płatki, orzechy, sezam oraz słonecznik. Do drugiego talerza wybijamy jajko i roztrzepujemy. W trzecim talerzu umieszczamy mleko.
Krok 2 - Tosty w chrupiącej panierce foto
Po kolei każdą kromkę maczamy w mleku, jajku oraz w przygotowanej mieszance. Tak opanierowane kanapki smażymy z obu stron na oleju (do zrumienienia).
Krok 3 - Tosty w chrupiącej panierce foto
Gotowe tosty polewamy podgrzanym masłem orzechowym i posypujemy pokrojoną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 20.04.2014 08:19
bardzo smaczne tościki
gusia1000 23.09.2013 13:04
Zrobię je dziś.
ajres 19.09.2013 13:55
bardzo dobre
Magda60 19.09.2013 12:38
super na sniadanie
Izabela9 09.09.2013 16:22
Super pomysł, moim dzieciom na pewno posmakuje :0
Kamil 15.08.2013 13:23
muszę spróbować :)
Noruas 14.08.2013 23:54
ciekawy pomysł! wypróbuję :)
Róża1 14.08.2013 23:08
fantastyczny pomysł:-)
patryska76 14.08.2013 22:46
Pychota! ;-)
Jadwiga/Jaga85 14.08.2013 22:10
To też był mój pierwszy taki eksperyment:) Polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat