Tosty inaczej

Tosty inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Tosty przygotowane z pastą warzywną, serem i szynką można podawać jako dodatek do barszczu lub pyszna przekąska.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pieczywo tostowe

    6 kromek
  • szynka

    3 plastry
  • żółty ser

    3 plastry
  • pasta paprykowa

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • olej

    0.5 szklanki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

Krok 1 - Tosty inaczej foto
Kromki chleba ułożyć na desce, obciąć skórki, każdą kromkę spłaszczyć wałkiem.
Krok 2 - Tosty inaczej foto
Natrzeć odrobiną zmiażdżonego czosnku, posmarować pastą warzywną.
Krok 3 - Tosty inaczej foto
Ułożyć po pół plasterka szynki i żółtego sera, zwinąć jak roladki.
Krok 4 - Tosty inaczej foto
W misce roztrzepać jajko z odrobiną soli, każdego tosta zanurzyć w jajku i obtoczyć bułce tartej.
Krok 5 - Tosty inaczej foto
Rumienić na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem.
RenataZ-et
Do tostów można dodać dowolną wędlinę i sos np. ketchup.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

31.01.2019 18:17
Świetny pomysł na podanie tostów. Myslałam, że to krokiety:)

bietka

31.01.2019 12:19
Ja jeszcze takich nie robiłam

Bożena Matuszczyk

31.01.2019 10:25
Kiedyś robiłam podobne tosty, też z chleba tostowego tylko z innym nadzieniem. Są pyszne.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat