Tosty francuskie

Tosty francuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

  • mleko

  • jajko

    1
  • cukier

    2 łyżki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • masło

  • miód

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty włożyć do woreczka, zawiązać szczelnie i gotować na wolnym ogniu ok. 0,5 godz.( lub nieco dłużej, aż zrobi się plastyczny )
Pietruszkę i koper siekamy, dodajemy pokrojone w kostkę jajka
. Pieczarki tarujemy na tartce o grubych oczkach i krótko podsmażamy. Dodać do masy koperkowej razem z serkami i masłem. Całość wyrobić. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać 2-3 łyżki bułki tartej.
Ser, jeszcze ciepły rozwałkować, na to wyłożyć pastę, zwinąć roladę i w folii spożywczej dobrze schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 17.11.2012 10:10
fajny pomysł musze wypróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat