Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
biszkopt
-
jajko
5 szt -
mąka pszenna
12 dkg -
cukier kryształ
15 dkg -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
kawa
2 łyżki -
kakao
1 łyżka -
orzechy włoskie
5 dkg
krem
-
masło
2 kostki -
jajko
5 szt -
cukier kryształ
1 szkl -
kakao
3 łyżki -
kawa
3 łyżki -
spirytus
1 kieliszek
Przepis i sposób przygotowania Tortowe
Kroki postępowania




Kawę i kakao sparzyć niewielką ilością wrzątku. Masło utrzeć i po łyżce dodawać wystudzoną pianę. Pod koniec ucierania dodać wystudzoną kawę, kakao oraz spirytus. Ucierać tylko do połączenia składników, żeby masa się nie zważyła.


Komentarze (5)