Tortille z wędzonym halibutem

Tortille z wędzonym halibutem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    1 opakowanie
  • halibut

    400 g (wędzony)
  • pomidorki koktajlowe

    250 g
  • szalotka

    2 szt
  • sałata rzymska

    1 szt
  • sos

    1 tysiąca wysp
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędzonego halibuta oczyściłem z ości i podzieliłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu pokroiłem na połówki. Sałatę rzymską opłukałem, porwałem. Szalotki obrałem, pokroiłem w piórka.
Tortille podgrzałem na gorącej patelni, posmarowałem sosem 1000 wysp.
Rozłożyłem na nich sałatę, pomidorki, szalotkę oraz halibuta. Złożyłem, owinąłem folią aluminiową. Tak przygotowane tortille umieściłem w rozgrzanym piekarniku, w którym były do czasu, aż były gorące. Podałem z sosem 1000 wysp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

21.01.2016 12:49
bardzo dobre jedzenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat